Eloxálásra várva
2016. március 09. írta: Analoglued

Eloxálásra várva

Quad-405 Extreme, majdnem készen

Nos, elkészültek a panelek. Rögtön két változatban, az egyikben a már említett SFR-25 ellenálláskészlettel, a másikban ( itt a képen ) pedig a kulcspozíciókban DALE katonai ellenállásokkal, Welwyn W21-esekkel és még a szemfülesebbek egy HOLCO-t is megkereshetnek rajta. Érdekes lesz összehasonlítani a SFR-es változattal.

quad_405_extreme_1.jpg

A kondenzátorok széles skálán mozognak, de mind nagyon jó minőség, és jól fog működni az adott pozicióban. A tápfeszt Wima-k szűrik a magas frekvenciákon, az IC tápját Vishay 1839, a bootstrap egy Panasonic 100 mikró / 105C, a csatolók Siemens MKL-ek, és az IC táp pufferei a Nichicon MUSE szériájából származnak. A 120 pf szigorúan styroflex ( magyar, válogatott, 2 x 121 pF, ennél pontosabbat nem találtam 100 darabból) míg a nagyjelű fokozat előtti aluláteresztő szűrő 1nF-ja egy Siemens hasított típus. Erre a célra az egyik legjobb. Szintén válogatott, 1,004 nF ill. 1,002 nF. A B+ -t egy Rubycon 470 mikró simítja, Földvár felé....izé,sorry,  a meghajtó fokozat felé, félúton.

quad_405_extreme_2.jpg

Nem tesz jót a bordák eloxálásának az influenza járvány, mert két hete, amikor leadtam őket, közölték, hogy 2-3 hétre tudják csak vállalni, a betegségek miatt feltorlódott rengeteg munka miatt. Szóval várunk. Hát, ez van egyenlőre.

quad_405_extreme_3.jpg

Üdv, Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://audioworld.blog.hu/api/trackback/id/tr18459034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József Szaniszló 2016.03.10. 11:56:42

Kedves Gábor!
Nagy érdeklődéssel olvastam a Quad cikkeidet és várom a 3. részt. Többször elmosolyodtam az után építési gyakorlatról írtak olvasása közben, Mert bizony magam is belevágtam, szerény felkészültséggel (na jó .... a pákám Weller volt :) ) és még szerényebb alkatrész bázissal. Hát jól jött volna akkor egy ilyen cikk. Végül is megszólalt, szép dobozban, emlékként őrzöm. Most viszont kedvet adtál egy ilyen új változat kipróbálásához, bár "csövesben utazom" . Időmet már nem tudom tovább hasogatni. Ezért, ha tudnék tőled ilyen precíz és minőségi alkatrész bázissal megépített 2 db komplett nyákot venni, amit már csak be kellene tennem a régi dobozba, inkább azt választanám. Kérdésem, hogy készítenél e és mibe kerülne. Köszi előre is. Üdv. Szaniszló József
szaniszlo.j@gmail.com

Analoglued 2016.03.13. 18:15:57

@locitrom: Kedves Zoli!

Köszi a kérdésed!
Természetesen semmi akadálya sincs hogy építsek Neked 2 db panelt.
Az ár darabonként 38 ezer Ft nettó, ez az SFR-25-ös ellenállás készletes változat, a DALE katonai változat pedig 45 ezer / panel.
( számlával plusz ÁFA ).
Ebben az árban benne van az L-alakú 50 x 50 x 5 mm -es alu hűtőborda közdarab is, feketére eloxálva.
Ha anélkül szeretnéd, akkor megoldható az is, de akkor a végtranzisztorokat Neked kell felszerelni egy általad választott bordára.
A végtranzisztorok nélkül a fenti árakból mínusz 6 ezer Ft. Ugyanennyi jön le még egyszer, ha a közdarabot sem kéred.

Közdarab nélkül tudok adni az egyel régebbi DCD-3-as panelből is, azon AD825-ös IC van, kicsivel olcsóbb, de még mindig nagyon jó alkatrészbázissal. Az is nagyon jól szól, messze jobban mint az átlagos utánépítések. Azt egy picit át kell alakítani, elég egyszerű, és a fenti áraknál olcsóbb.

Mindegyik van készen, azonnal elvihető. ( a borda nélküliek )

Üdv, Gábor
30-213-8232

Vajdafy Dániel 2017.07.10. 21:44:59

Lehet, hogy csak tévedek de nekem nagyon hamisnak tűnik az a mjl21193/94 végtranyó.

Analoglued 2017.07.11. 07:04:49

@Vajdafy Dániel: Kedves Dániel,
Nem gondolnám hogy az RS Componentstől, egy nívós és megbízható forrásból nem eredeti alkatrész érkezne. De nyilván semmi sem 100 százalékra bizonyos. Honnan derül ki a számodra, hogy nem volna eredeti?
Gábor

Vajdafy Dániel 2017.07.11. 08:02:59

Üdv!
Szélső lábak / tokozás aljának a formája.Ha megnézed a leírást, ott sem ilyen tokozást mutat, valamint interneten is meg lehet nézni jó pár helyen.
Szintén megnyertem párat emiatt figyelem csak.... persze lehet, azóta megváltozott a formája, ki tudja, kíváncsi leszek farnell milyet küld =) (2 nagy cég csak nem téved)
süti beállítások módosítása